Rezultate pentru eticheta "elevi "
Încondeiera ouălelor s-a transformat din meșteșug în artă. Modele din Bucovina, Suceava sau alte părți ale României, toate s-au regăsit pe ouălele realizate de mai mulți elevi din Constanța
Aceștia au avut ocazia să învețe astăzi tehnicile păstrate și transmise din moși strămoși, totul în cadrul unui proiect care are drept scop păstrarea și transmiterea obiceiurilor, tradițiilor, datinilor și meșteșugurilor populare românești. Ouălele de Paște sunt considerate un simbol al vieții, dar și vedetele de pe masa de sărbători.
CONSTANŢA. Șase elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân lucrează la construirea unui minisatelit în forma și de dimensiunea unei doze standard de băuturi răcoritoare. ''Este multă muncă de studiu''
Șase elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța vor participa la faza națională a concursului CanSat, organizat Agenția Spațială Română. Aceștia lucrează la construirea unui minisatelit în forma și de dimensiunea unei doze standard de băuturi răcoritoare și care dispune de diverse funcții, precum comunicații radio și senzori variați. Misiunea principală din acest an constă în colectarea de date atmosferice, după ce minisatelitul este lansat cu o parașută de la altitudinea de 1.000 de metri.
Tot mai puțini elevi și studenți își doresc un loc de muncă pe litoral. Hotelierii au apelat la angajați străini: „Sunt mulțumiți, sunt și harnici, lucrează”
Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar unii operatorii de pe litoral se tem că nu vor avea suficienți angajați, motiv pentru care aleg să aducă în țara noastră tineri străini pe care să-i integreze într-o echipă. În ultimii ani, cererea din partea românilor a scăzut considerabil, susțin hotelierii și asta pentru că cei mai mulți sunt tentați să plece în alte țări unde veniturile sunt mult mai atractive. Cele mai căutate posturi sunt și în acest an cele de ospătar, barman, bucătar și cameristă, iar salariile pornesc de la 2.500 lei și pot ajunge și la 5.000 lei pe lună.
„Maratonul Resuscitării Junior”. Elevii tulceni au învățat tehnici de prim ajutor de la voluntari SMURD din București, Constanța și Tulcea
Timpul care se scurge din momentul în care a-i sunat la 112 și până la sosirea sosesc paramedicilor este extrem de important, uneori chiar critic. Este momentul care ar putea face diferența dintre viață și moarte. Cei care știu să acorde primul ajutor, i-ar putea salva viața unei persoane care se află în pericol. Așa că, elevii și profesorii unui liceu din Tulcea au învățat tehnicile de prim ajutor de la mai mulți voluntari SMURD din București, Constanța și Tulcea.
Structura anului școlar viitor, o problemă pentru profesori şi elevi. Aceştia vor ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări: ''Ne-au zăpăcit''
Unii da, alții ba. Unele cadrele didactice sunt de acord ca noul an școlar să înceapă pe 11 septembrie, pe când tinerii spun că este bine și pe 18 septembrie. Astfel, și turismul va avea de câștigat, dar și ei. Și asta pentru că, mulți lucrează pe timp de vară, iar încă o săptămână de vacanță, înseamnă bani în plus în buzunarul lor. În schimb, atât unii profesori, cât și elevii și-ar dori ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări. „Ne-au zăpăcit” spun cei mai mulți dintre copii. Ar vrea ca orele să înceapă așa cum au fost obișnuiți: pe 15 septembrie.